De linde bloeit, ruik je het?

Het mag vandaag dan wat stormachtig zijn, in mijn vogelvriendelijke postzegeltuintje (4x8m) hipt een jonge merel rond en moeder merel en ook de koolmezen zijn alweer bezig met het tweede nest dit jaar... maar dat het zomer is komt vooral door één bijzonder mooie boomsoort...

Gisteren liep ik naar buiten en ik rook dat het nu echt zomer is: de lindes bloeien en dat ruik je door de hele stad! Heb je wel eens naar de kleine geel-groene bloemetjes gekeken van deze mooie bomen? Als je het niet weet zie je ze haast niet, maar let maar eens op hoe het deze dagen ruikt als je door een lindelaan fietst. Het ruikt naar zomer! Hoe je een linde herkent? Omgekeerd hartvormige bladeren, vaak ook allemaal sprieten met extra groot blad van onderuit de stam (de wortelrok) en nu dus vol bosjes kleine bloemetjes. Ze staan hier in de buurt langs de Jutphaseweg en langs de Merwedekade... snuffel ze!

Wist je dat de linde ook nog eens tot de meest sterke en taaie boomsoorten behoort? De bomen herstellen zich vaak zelfs nog van slecht snoeiwerk of schade aan wortels. Dit is dan ook bij uitstek een boom die te verplanten is!


Gerelateerde artikelen:

Onderwerp:

Tuintips Groen Vogels